ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΕΑΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2020-21

ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ 2020-21 ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ “ΠΥΘΙΑ”

ΑΠΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 31/03/2021 (ΜΕΤΑ ΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ) ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 10/04/2021

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΛΑΘΩΝ ΣΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ:

  • Οι φοιτητές του 2ου εξαμήνου και άνω έχουν την υποχρέωση να δηλώνουν κάθε εξάμηνο τα μαθήματα στο ΠΥΘΙΑ.  (Η γραμματεία κάνει τη δήλωση μόνο για τους φοιτητές του 1ου χειμερινού εξαμήνου κάθε ακαδημαϊκού έτους).
  • Οι φοιτητές που πληρούν τις προϋποθέσεις και έκαναν αίτηση στη γραμματεία για απόκτηση πανεπιστημιακού πτυχίου δεν θα κάνουν δήλωση των 4 μαθημάτων του Η’ εξαμήνου στο ΠΥΘΙΑ. Η δήλωση των μαθημάτων τους θα γίνει από τη γραμματεία. (Σε περίπτωση που δεν παρακολουθήσουν ή δεν προβιβαστούν σε κάποιο από τα 4 αυτά μαθήματα θα πρέπει από το επόμενο εξάμηνο να δηλώνουν αυτά τα μαθήματα στο ΠΥΘΙΑ).

ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ «ΕΠΙΛΟΓΗΣ»:

Τα μαθήματα ‘επιλογής’ χαρακτηρίζονται έτσι γιατί πρέπει να επιλέξετε για να παρακολουθήσετε το ένα από τα δύο. Έτσι αν παρακολουθήσετε και περάσετε ‘Διαχείριση Σύγχρονων Αρχείων’ δε χρειάζεται να παρακολουθήσετε ‘Διαχείριση Γνώσης’ και το αντίστροφο.

Αν παρακολουθήσετε  και περάσετε ‘Οργάνωση και λειτουργία μονάδων πληροφόρησης’  δε χρειάζεται να παρακολουθήσετε ‘Οργάνωση και λειτουργία Σχολικών Βιβλιοθηκών΄ και το αντίστροφο.

Προσοχή! Αν δηλώσετε και δεν περάσετε το ένα από τα δύο μαθήματα επιλογής μπορείτε αν το επιθυμείτε σε επόμενη δήλωση μαθημάτων να δηλώσετε και να παρακολουθήσετε το άλλο μάθημα επιλογής.

ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ:

  • Οι φοιτητές που βρίσκονται στο 2ο εξάμηνο μπορούν να δηλώσουν μέχρι 36 διδακτικές μονάδες.
  • Οι φοιτητές που βρίσκονται στο 4ο εξάμηνο μπορούν να δηλώσουν μέχρι 42 διδακτικές μονάδες.
  • Οι φοιτητές που βρίσκονται στο 6ο εξάμηνο μπορούν να δηλώσουν μέχρι 51 διδακτικές μονάδες.
  • Οι φοιτητές που βρίσκονται στο 8ο εξάμηνο μπορούν να δηλώσουν μέχρι 52 διδακτικές μονάδες.
  • Οι φοιτητές που βρίσκονται στο 9ο εξάμηνο και άνω μπορούν να δηλώσουν όλα τα μαθήματα που χρωστάνε ανεξαρτήτως εξαμήνων και διδακτικών μονάδων για να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην εμβόλιμη εξεταστική. Απαραίτητη προϋπόθεση να έχουν δηλώσει και παρακολουθήσει έστω και μία φορά τα μαθήματα σε παλαιότερα εξάμηνα.
  • Οι φοιτητές που δεν οφείλουν μαθήματα αλλά εκπονούν μόνο την πτυχιακή και πρακτική τους άσκηση θα υποβάλλουν κενή δήλωση.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ:

  • Μετά την ολοκλήρωση και αποστολή της δήλωσης στη γραμματεία οι φοιτητές θα πρέπει να την αποθηκεύσουν στο προσωπικό τους αρχείο. Η προσκόμιση της εκτυπωμένης δήλωσης μαθημάτων στη γραμματεία έχει καταργηθεί.
  • Εκπρόθεσμες δηλώσεις δεν θα γίνονται δεκτές.
  • ΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΕΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΑΤΕ ΣΩΣΤΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΠΥΘΙΑ ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΑ ΒΗΜΑΤΑ:

 Πυθία→ Αιτήσεις→ Κατάσταση Αιτήσεων→ Αποδεικτικό Εγγραφής