Έφυγε από κοντά μας ο Δρ Φίλιππος Χ. Τσιμπόγλου, Γενικός Διευθυντής της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος

Έφυγε από κοντά μας ο Δρ Φίλιππος Χ. Τσιμπόγλου, Γενικός Διευθυντής της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος

Έφυγε από κοντά μας, απροσδόκητα, ο Γενικός Διευθυντής της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος Δρ Φίλιππος Χ. Τσιμπόγλου. Ο Φίλιππος Τσιμπόγλου, ο Φίλιππός μας, ήταν ένας πρωτοπόρος της Επιστήμης της Βιβλιοθηκονομίας, καινοτόμος, αεικίνητος και ακούραστος, με όραμα οδήγησε την Εθνική Βιβλιοθήκη στον 21 αιώνα. Πάντα κοντά στους νέους επιστήμονες, στους εργαζόμενους των βιβλιοθηκών, δίκαιος, φιλικός, ευγενής, σεμνός, οξυδερκής. Ήταν υποστηρικτής και σπουδαίος συνομιλητής για την ανάπτυξη της Επιστήμης της Πληροφορίας με το Τμήμα Βιβλιοθηκονομίας, Αρχειονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος. Η θλίψη και οδύνη είναι μεγάλη για τον αδόκητο θάνατό του.

Ο Φίλιππος Τσιμπόγλου εργάστηκε στο Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης / Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών ως υπεύθυνος Ευρωπαϊκών διαρθρωτικών και αναπτυξιακών προγραμμάτων από το 1983 έως το 1999. Από το 1999 έως το 2014 υπηρέτησε ως Διευθυντής της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Κύπρου όπου άλλαξε ριζικά τις βιβλιοθήκες της Κύπρου. Ενώ από το 2014 έως και σήμερα, αφιέρωσε το ζωή του στην ανάπτυξη και μετεξέλιξη της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας. Το κενό που αφήνει είναι δυσαναπλήρωτο. Είχε ακόμη πάρα πολλά να προσφέρει. Αφήνει πίσω του μεγάλο έργο και πολλά πνευματικά παιδιά που θα συνεχίσουν το έργο του.

Το Τμήμα Βιβλιοθηκονομίας, Αρχειονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήρια στην οικογένειά και τους οικείους του, στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, και στην επιστημονική μας κοινότητα.

Θρηνούμε έναν σπουδαίο επιστήμονα, έναν οραματιστή, έναν φίλο, έναν συνοδοιπόρο. Αιωνία σου η μνήμη.