Συλληπητήρια ανακοίνωση για την απώλεια της Ομότιμης Καθηγήτριας Βαλεντίνης Μονιάρου Παπακωνσταντίνου

Το Τμήμα Βιβλιοθηκονομίας, Αρχειονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος με λύπη πληροφορήθηκε την αδόκητη απώλεια της Ομότιμης Καθηγήτριας Δρ Βαλεντίνη Μονιάρου Παπακωνσταντίνου.

Η Δρ Βαλεντίνη Μονιάρου Παπακωνσταντίνου συνεργάστηκε με καθηγητές του Τμήματος στο πλαίσιο εκπόνησης μελετών και επιστημονικών δημοσιεύσεων. Υπήρξε ένας άνθρωπος με εξαιρετικό ήθος, σπάνια καλλιέργεια, ευγένεια και πνεύμα συνεργατικότητας και προσφοράς στην επιστημονική βιβλιοθηκονομική κοινότητα την οποία υπηρέτησε με συνέπεια με πλούσιο αναγνωρισμένο συγγραφικό έργο.

Το Τμήμα εκφράζει τα θερμά συλληπήτηρια στην οικογένεια και τους οικείους της.

Σύντομο Βιογραφικό σημείωμα

ΗΔρΒαλεντίνη Μονάριου Παπακωνσταντίνου υπήρξε Ομότιμη Καθηγήτρια του ΤμήματοςΒιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης, ΤΕΙ Αθήνας και νυν Τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης, ΠΑΔΑ. Δίδαξε μεταξύ άλλων Διαχείριση Οργανισμών Πληροφόρησης και Διαχείριση Συλλογών σε Πεναπιστήμια και Πληροφοριακούς Οργανισμούς της Ελλάδος και του εξωτερικού. Το επιστημονικό και συγγραφικό της έργο περιλάμβανει μεταξύ άλλωντη διερεύνση των αλλαγών στην Eπιστήμη της Πληροφορίας και των υπηρεσιών πληροφόρησης, τις εκπαιδευτικές επιλογές και την εκπαιδευτική σταδιοδρομία των αποφοίτων σχολών βιβλιοθηκονομίας. Υπήρξε μέλος Ομάδων Εργασίας του ΥΠΕΠΘ, της ΕΕΒΕΠ και του ΤΕΙ-Αθηνας μεταξύ άλλων για την ενημέρωση των προγραμμάτων σπουδών, τη διερεύνηση ειδικών θεμάτων Βιβλιοθηκονομίας και την προώθηση συνεργασιών με διεθνή πανεπιστημιακά ιδρύματα. Έχει δώσει ομιλίες και παρουσιάσεις σε πολλά διεθνή συνέδρια, ενώ αποτελέσματα ερευνών έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή περιοδικά μεταξύ άλλων σε EducationforInformation, Aslib Journal of Information Management, Library and Information Science Research, New Library World, Library Management, Program, Library Review and Journal of Librarianship and Information Science.