Αντικρίζοντας την Ελευθερία! Στη Βουλή των Ελλήνων, δύο αιώνες μετά (23/5/22 στο Σπουδαστήριο)

Με την ευκαιρία του πανηγυρικού εορτασμού των διακοσίων ετών από την Ελληνική Επανάσταση, το Τμήμα Βιβλιοθηκονομίας, Αρχειονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης του ΔΙΠΑΕ σας προσκαλεί στη διαδικτυακή παρουσίαση της επετειακής έκθεσης με θέμα: “Αντικρίζοντας την Ελευθερία! Στη Βουλή των Ελλήνων, δύο αιώνες μετά”.

Την έκθεση θα παρουσιάσει η Κα. Καμηλάκη Μαρία, Δρ Γλωσσολογίας, Προϊσταμένη της Κοινοβουλευτικής Βιβλιοθήκης και Επιμελήτρια της Έκθεσης.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε όλους τους φοιτητές και θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 23 Μαΐου 2022 και ώρα 10:00 στο Σπουδαστήριο. Παράλληλα, η εκδήλωση θα είναι ελεύθερη για το κοινό μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας Zoom.

Στοιχεία σύνδεσης για διαδικτυακή παρακολούθηση μπορείτε να λάβετε από το παρακάτω link, θα ζητηθεί κωδικός, είναι: 107707

http://lisa.ihu.gr/?p=5139

Η συμπλήρωση 200 χρόνων από την έναρξη της Επανάστασης του 1821 αποτελεί ιστορικό ορόσημο μνήμης και αναστοχασμού. Η έκθεση αναδεικνύει καίρια στρατιωτικά, πολιτικά και διπλωματικά γεγονότα του Αγώνα της Ανεξαρτησίας, ανασυνθέτοντας παράλληλα το συμβολικό και εκφραστικό φορτίο που φέρει αυτή η κορυφαία για τον λαό μας επέτειος. Η έκθεση διαθέτει και εικονικό περιβάλλον. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν τον ιστότοπο https://www.antikrizontas-tin-eleftheria.gr