Εκπαιδευτική εκδρομή στην Δημόσια Βιβλιοθήκη των Μηλέων Πηλίου

Το Τμήμα Βιβλιοθηκονομίας, Αρχειονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης-ΔΙΠΑΕ στο πλαίσιο του μαθήματος «Ιστορία και Είδη Βιβλιοθηκών» διοργανώνει εκπαιδευτική εκδρομή στις 07/06/2023, ημέρα Τετάρτη, στην Δημόσια Βιβλιοθήκη των Μηλέων Πηλίου. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του Τμήματος ανεξαρτήτως εξαμήνου.

Τιμή κόστους €20.

Ο σύνδεσμος για την εγγραφή συμμετοχής είναι ο εξής: https://docs.google.com/forms/d/1PBPANGJ33Mx92z72KuUxtKsluuMo4sgGKDqBy-pXVbY/edit

Η καταβολή των χρημάτων θα γίνεται δια ζώσης στο πλαίσιο των μαθημάτων των κ.κ. X. Θεοδωρίδου, Γ. Ιωαννίδη, Ε. Καταφυλή.

Το πρόγραμμα της εκπαιδευτικής εκδρομής θα ανακοινωθεί σύντομα.

Σκοπός της εκπαιδευτικής εκδρομής.

Η εκπαιδευτική εκδρομή έχει ως σκοπό να παρουσιάσει στους φοιτητές/τριες την ιστορία της Βιβλιοθήκης των Μηλέων Πηλίου που αποτελεί ενότητα του μαθήματος, «Οι  πρώτες Δημόσιες Ελληνικές Βιβλιοθήκες κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης». Συγκεκριμένα, οι φοιτητές θα πληροφορηθούν για τα ιστορικά πολιτικοκοινωνικά κίνητρα δημιουργίας της βιβλιοθήκης και το διακριτό ρόλο των ελλήνων λογίων του εξωτερικού στη σύσταση της Βιβλιοθήκης (Ανθίµου Γαζή, Γρηγορίου Κωνσταντά και Δημητρίου Φιλιππίδη). Οι φοιτητές θα περιηγηθούν και θα γνωρίσουν από κοντά το περιεχόμενο της έντυπης συλλογή της βιβλιοθήκης με τα σωζόμενα χειρόγραφα κλασικής και βυζαντινής φιλολογίας, επιστολές και παλαίτυπα σε μαθηματικά, φυσικά, αστρονομικά και γεωγραφικά έργα της εποχής εκείνης τυπωμένων σε σημαντικά εκδοτικά κέντρα της βόρειας Ευρώπης των πρώτων χρόνων της τυπογραφίας.